MedievalArmory_screenshot_06-1920x1080-086f8e1d05cf52d6daa9dcc56d442945.png
rose-1403530_1920.jpg
chateau-chambord-1088272_1920.jpg
Louis_XIII.jpg
couple-2117729_1920.jpg
piano-1239729_1280.jpg
MedievalArmory_screenshot_06-1920x1080-086f8e1d05cf52d6daa9dcc56d442945.png

Audities


SCROLL DOWN

Audities


De rolverdeling

3 Musketiers, de Musical kent een negental hoofdrollen en daarnaast zo'n 20 bijrollen waarvan 6 met solo zang. Ook voor het ensemble wordt goed gezorgd; er zijn in totaal 10 scènes waarbij het Ensemble een grote rol speelt.

De hoofdrollen

 • D’Artagnan - Onze hoofdrolspeler - Tenor
 • Constance - De grote liefde van D'Artagnan - Sopraan
 • Athos - Eén van de 3 Musketiers - Hoge Bariton / Tenor
 • Porthos - Eén van de 3 Musketiers - Bas
 • Aramis - Eén van de 3 Musketiers  - Bariton / Tenor
 • Kardinaal Richelieu - De man met de werkelijke macht in Frankrijk - (Rock) Tenor
 • Milady de Winter - Een voormalige hoer die haar verleden probeert af te schudden - Sopraan (Beltster)
 • Koningin Anna - Mezzo Sopraan
 • Conferencier - Bariton of Tenor

De (benoemde) bijrollen met (solo) zang

 • Koning Lodewijk XIII (Bariton)
 • Willemijn - Adelijke dame (Sopraan)
 • Rainier - Adelijke heer (Tenor)
 • Casey - Adelijke dame (Sopraan)
 • Rainier - Adelijke heer (Bariton)

De (benoemde) bijrollen zonder zang (wel Ensemble)

 • Moeder van D'Artagnan 
 • Vader van D'Artagnan 
 • Rochefort - de Godvrezende aanvoerder van de Kardinale Garde
 • Herbergier 
 • 4 Stamgasten in de herberg
 • Lord Buckingham
 • Gravin Du Bont
 • James - Nieuwsgierige kamerbediende
 • 2 Gardisten 
 • Bootsman 
 • 2 Matrozen

Belangrijk om ook te weten

De reguliere repetities worden gehouden op woensdagavond van 20:00-23:00 uur in Schijndel. Indien je geselecteerd wordt als zanger, als danser of als figurant, word je geacht aanwezig te zijn op de repetitieavonden die voor jouw taak binnen het geheel gelden.

Daarnaast zullen er een aantal werkdagen en/of weekenden zijn. Aanwezigheid hierbij is verplicht. Uiteraard krijg je direct aan het begin van de productie een jaaroverzicht met hierop alle data.

Word je geselecteerd voor de cast, dan brengt jouw deelname aan de productie kosten met zich mee. Daar staat een gedegen begeleiding tegenover, die veelal ook één op één of in kleine groepjes zal zijn. We werken bij Het Brabants Muziek-Theater met een viertal professionals, die allemaal conservatorium geschoold zijn. Je zult merken dat je persoonlijk groeit tijdens de repetities, naast het feit dat het natuurlijk ook heel leuk is om deze mooie musical te mogen maken.

De kosten voor deelname bedragen € 20,00 per persoon per maand, te betalen over de maanden augustus 2017 tot en met oktober 2018. De eerste betaling dient vóór de eerste repetitie te zijn voldaan.

Voor de figuranten geldt een bijdrage van € 50,00, ineens te betalen. Zij stromen namelijk later pas in en maken aanzienlijk minder gebruik van de talenten in ons creatieve team.

rose-1403530_1920.jpg

Creatieve team


Creatieve team


Kwaliteit door opleiding

Met onze laatste productie introduceerden we een nieuwe werkwijze voor onze musicals. Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen. Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt.

Maak kennis met ons creatieve team!

Vocal Coach: Sofie Dirkx

Op haar 19e begon Sofie aan haar studie op het Brabants Conservatorium. Ze studeerde daar in 2006 af voor de opleiding Docent Muziek. Sofie was inmiddels begonnen aan haar tweede Conservatoriumstudie Muziek Theater, die zij in 2008 afrondde. In 2010 sloot Sofie haar master of music and education richting muziektheater cum laude af. Sofie volgde zelf zanglessen bij onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Harry Ruijl.

Als musicalzangeres heeft Sofie o.a. rollen gespeeld in de musicals RENT (Maureen) regie Koen van Dijk, en Songs for a new World. Als klassiek zangers heeft ze als solist o.a. opgetreden in de mini opera ‘A hand of Bridge’ en als sopraan in de "Mass of the Children".

Sinds 2008 is Sofie werkzaam als zangdocente aan het Fontys Conservatorium en sinds 2012 ook bij de afdeling musicaltheater. In 2015 ging ze voor het eerst aan de slag bij Het Brabants Muziektheater, waar zij tekende voor de rol van Vocal Coach bij de musical Titanic.

Sofie besteedt in haar rol als Vocal Coach veel aandacht aan zuiverheid, klankkleur, stemtechniek, ademtechniek, uitspraak en dialect. Door haar achtergrond als conservatoriumdocent weet ze de castleden optimaal te begeleiden en leert hen hierbij de best passende technieken aan.

Regisseur & choreograaf: André van Hest

André studeerde in maart 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (richting muziektheater) en volgde regietraining aan de academie voor theater (Fontys). Zijn praktijkervaring on-stage bouwde André op bij Stage Entertainment, waar hij op het podium stond in de producties Jesus Christ Superstar en Ciske de Rat. Back-stage leerde hij het vak onder andere van Koen van Dijk (M-lab) tijdens de voorstelling RENT.

Als dramadocent is hij werkzaam op verschillende opleidingen in Nederland, waaronder de MusicAllFactory. Ook als schrijver en vertaler van (lied)teksten werkt hij voor zeer uiteenlopende projecten. Zo vertaalde hij onder andere de musicals Sister Act, Ragtime, Matilda, Young Frankenstein en Big Fish.

André zelf heeft inmiddels meer dan 30 grote producties geregisseerd, waaronder Jane Eyre, Calendar Girls, Drie musketiers en Oliver in New York. Naast zijn drukke carrière in Nederland vindt André jaarlijks tijd om af te reizen naar Uppsala in Zweden, waar hij gedurende de zomermaanden trainingen verzorgt voor UISS. Ook geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.

Het Brabants Muziek-Theater is dan ook zeer blij dat André tekent voor de regie van 3 Musketiers, de Musical.

Regisseuse & choreografe: Marion Rodie

Al sinds 1998 is Marion verbonden aan Het Brabants Muziek-Theater. Haar eerste productie hier was Sissi, gevolgd door vele andere succesvolle producties waaronder Les misérables, Jesus Christ Superstar, Evita, Aida en natuurlijk het voor de Amateur Musical Awards genomineerde Titanic. 

Haar opleiding volgde zij bij Margriet Franken in Breda, waar zij de richting Moderne Dans volgde. Aangevuld met Limon en Graham techniek en klassiek ballet is Marion van huis uit een allround choreografe. Ze danste zelf professioneel bij De Nieuwe Danserij. Sinds het begin van haar professionele carrière heeft Marion haar bijdrage geleverd aan ontelbare producties door heel Nederland.

Hoewel inmiddels gepensioneerd, is Marion nog immer een betrokken en bevlogen persoonlijkheid. Na de succesvolle afronding van Titanic, waarvoor zij de eindverantwoordelijkheid droeg, heeft Marion aangegeven het stokje te willen gaan overdragen. Zelf blijft ze in ieder geval tijdens 3 Musketiers, de Musical nog aan boord, zodat ze haar jarenlange kennis en kunde rondom het Brabants Muziek-Theater kan overdragen aan André.

Muzikaal leider: Sander Vredenborg

Sander begon zijn muzikale opleiding in 2008 aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij de opleiding Docent Muziek in 2012 met goed gevolg afrondde. Omdat hij tijdens zijn studie steeds meer betrokken raakte bij harmonieorkesten, besloot hij in 2012 direct door te gaan met een tweede volwaardige conservatorium opleiding: orkestdirectie bij docent Arjan Tien. Terloops deed hij er nog een minor Koor Klassiek & Licht bij Louis Buskens en Hans van den Brand bij.

Inmiddels drievoudig èn cum laude afgestudeerd (2016) aan het Conservatorium geeft Sander les op het Koning Willem II college in Tilburg. Daarnaast dirigeert hij het Symfonieorkest Helmond-Venray en is hij sinds 2016 de vaste muzikaal leider van Het Brabants Muziek-Theater.

Met Titanic - de Musical gaf hij hier direct zijn visitekaartje af. De cast was groter dan ooit tevoren, het orkest dubbel zo groot als gebruikelijk. Een prestatie van formaat die hopelijk in december 2017 bekroond wordt met één of meerdere Amateur Musical Awards.

Kijk voor meer details op www.sandervredenborg.nl.

chateau-chambord-1088272_1920.jpg

Het verhaal


Het verhaal


3 Musketiers, de Musical: het verhaal

Het Brabants Muziek-Theater neemt je mee terug in de tijd, naar het begin van de 17e eeuw. 1625 om precies te zijn. De jonge Lodewijk de XIII (24 jaar) zit op de troon van Frankrijk. Macht heeft hij niet, want die ligt in handen van de uiterst geslepen Kardinaal Richelieu.

Het verhaal begint als de jonge D'Artagnan zijn paard zadelt om naar Parijs te vertrekken. Het is zijn grootste droom om, net als zijn vader, Musketier te worden en op die manier toe te treden tot het elitekorps van de koning. Dit is echter tegen de zin van zijn vader.

D'Artagnan besluit toch te gaan en onderweg naar Parijs belandt hij in een herberg waar Katholieken en Hugenoten elkaar naar het leven staan. In dezelfde herberg hebben Kardinaal Richelieu en Milady een ontmoeting. Milady spioneert voor de Kardinaal omdat hij de enige is die haar van het brandmerk voor hoererij kan afhelpen.

Eenmaal aangekomen in Parijs treft D'Artagnan de lieftallige Constance. Hij wordt op slag verliefd op haar, ook al weet hij op dit moment haar naam nog niet. Ook ontmoet hij de 3 Musketiers. Een ontmoeting die niet goed verloopt: D'Artagnan wordt door alle drie uitgedaagd om de volgende dag te duelleren. Ondertussen verzint Richelieu een plan om de Hugenoten, die door Engeland worden gesteund, aan te pakken. Zonder dat de koning het weet dwingt hij de koningin, Anna, tot het schrijven van een brief aan de Engelse Lord Buckingham. 

De volgende ochtend komen de 4 mannen bij elkaar om te duelleren. Aangezien dit verboden is verschijnt kapitein Rochefort met de Kardinale Garde om hen te arresteren. Tijdens een intensief gevecht lukt het D'Artagnan en de 3 Musketiers om de Garde te verslaan. De 3 Musketiers vinden uit dat D'Artagnan de zoon van een oude bekende van hen is en ze sluiten vriendschap.

Tijdens een feest van de koning ontmoet D'Artagnan opnieuw de bevallige Constance, die een brief van Lord Buckingham naar koningin Anna komt brengen. Hij is in Parijs en wil de koningin graag ontmoeten. Helaas worden ze afgeluisterd door Milady, die op haar beurt doorgeeft aan Kardinaal Richelieu dat Lord Buckingham in Parijs is.

De 3 Musketiers en D'Artagnan gaan een avondje stappen. In de herberg waarschuwen de drie D'Artagnan voor zijn verliefdheid, die kan leiden tot allerlei problemen. Later die avond treft D'Artagnan voor de derde keer zijn grote liefde en eindelijk vertelt ze hem haar naam. Constance is op weg naar Lord Buckingham, die verliefd blijkt te zijn op de Franse Koningin. Als Anna en Lord Buckingham elkaar treffen, vraagt zij hem de oorlog te stoppen door de steun aan de Hugenoten stop te zetten.

Als bewijs voor Lord Buckingham geeft zij hem haar diamanten ketting, die deel uitmaakt van de Franse kroonjuwelen. Milady, die opnieuw alles heeft afgeluisterd, probeert de ketting te stelen, maar onze Musketiers weten dit te voorkomen. Constance is hiervan zó onder de indruk dat zij D'Artagnan haar liefde verklaard.

Omdat het niet gelukt is de ketting te stelen, organiseert de Kardinaal een bal, waarbij de koningin haar kroonjuwelen moet dragen. In paniek neemt de koningin Constance in vertrouwen, die op haar beurt aan D'Artagnan vraagt om naar Engeland te gaan om de ketting terug te halen.

De 4 Musketiers gaan op weg, maar onderweg raakt D'Artagnan ze één voor één kwijt. Uiteindelijk bereikt hij in zijn eentje Engeland, waar hij de ketting in ontvangst neemt. Hoewel de missie van D'Artagnan slaagt, ziet Engeland zich nu gedwongen om de Hugenoten te blijven steunen, wat leidt tot oorlog.

Intussen doet Milady er alles aan om de ketting in handen te krijgen. Zij ontvoert Constance naar een klooster en bij terugkomst in Frankrijk vertellen de 3 Musketiers D'Artagnan dat Constance ontvoerd is. Milady probeert D'Artagnan te verleiden om hem zo dronken te voeren, maar hij weet met de hulp van zijn vrienden uit haar klauwen te ontsnappen.

Gefrustreerd besluit Milady om Constance te vergiftigen. D'Artagnan is net op tijd om haar in zijn armen te zien sterven. De 3 Musketiers spreken hierop het doodvonnis uit over Milady, maar die laat het zover niet komen en pleegt zelfmoord. 

Inmiddels is het bal begonnen. Kardinaal Richelieu is er van overtuigd dat zijn plannen zijn geslaagd, maar D'Artagnan weet de juwelen op tijd aan de koningin te overhandigen. Richelieu wordt ontmaskerd en D'Artagnan verwezenlijkt zijn droom: hij wordt door de koning benoemd tot Musketier.

Louis_XIII.jpg

Foto's


Foto's


couple-2117729_1920.jpg

Speeldata


Speeldata


Speeldata

Op dit moment zijn we nog met verschillende theaters in onderhandeling. Daarom kunnen we nog geen exacte speeldata en theaters noemen. Wel is zeker dat we in de maanden oktober en november 2018 3 Musketiers, de Musical zullen brengen in de Brabantse theaters.

piano-1239729_1280.jpg

Pers


Pers


En dit schreef de pers over 3 Musketiers, de Musical

Klik op een afbeelding om het artikel te lezen.