Koop nu kaarten voor De Tovenaar van Oz!

Na het grote succes van de vorige productie Peter Pan, speelt Kleintje BMT in de tweede week van de kerstvakantie de familiemusical De Tovenaar van Oz. Vanaf maart zijn we met een enthousiaste groep kids aan het repeteren en inmiddels komt het stuk onder leiding van ons professionele productieteam steeds verder samen. Het is een musical voor én door kinderen: met mooie liedjes, spetterende dansen en een geweldig, sprookjesachtig verhaal!

De Tovenaar van Oz gaat over Doortje. Ze woont in Kansas op de boerderij van ome Henk en tante Em en komt met haar hondje Toto in het land van Oz terecht, waar ze kennis maakt met de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Alle vier hebben zij een vurige wens en dus gaan ze op zoek naar de Tovenaar van Oz in de hoop dat hij hun wensen kan vervullen. Ze worden geholpen door Glinda, de goede heks van het Noorden, maar tijdens de lange tocht over de goudgele straat gluurt het gevaar om elke hoek: de boze heks van het Westen smeedt immers minder leuke plannetjes...

Klik hier om kaartjes te bestellen. Ze kosten slechts € 13,50 en vormen daarmee ook een leuk cadeautje voor Sinterklaas of de Kerstman, voor het hele gezin!

Waarom Kleintje BMT?

Al bijna twintig jaar zorgt onze kindergroep Kleintje BMT ervoor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Onder leiding van een professioneel productieteam krijgen kinderen een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben. Dat merken leerkrachten op school bijvoorbeeld: ‘Kleintjes’ geven spreekbeurten als de beste, durven zich makkelijker te profileren en staan steviger in hun schoenen. En hoe lekker is het als een kind leert zich even in een sprookjeswereld te verplaatsen? Even weg van de harde maatschappij, juist in deze tijd. Durf te dromen!


De Grote Clubactie: help ons aan nieuw vervoer!

Wij willen ontzettend graag langs de Brabantse theaters blijven toeren en daarom doen we dit jaar mee aan de Grote Clubactie: met de opbrengst hopen we een goede, tweedehands bakwagen te kunnen aanschaffen. We kunnen uw steun dus goed gebruiken!

Wilt u ons steunen en daarmee kans maken op geweldige prijzen, zoals de hoofdprijs van wel € 100.000? Een lot kost slechts € 3,00, waarvan maar liefst € 2,40 direct naar onze organisatie gaat. Onze leden komen niet bij u aan de deur, maar onze loten zijn online te koop. Klik op de afbeelding of de knop hierboven om naar onze speciale actiepagina op de website van de Grote Clubactie te gaan, waar u onze loten kunt kopen. Bedankt!


Titanic genomineerd voor 5 Amateur Musical Awards

Ongelooflijk trots zijn we dat onze productie Titanic De Musical uit 2016 in maar liefst vijf categorieën is genomineerd voor een Amateur Musical Award! Dat is meer dan ieder ander genomineerd gezelschap dit jaar; een fantastische waardering voor onze castleden, al onze vrijwilligers en natuurlijk de productie waarmee we ons 25-jarig jubileum vierden. 

2017-09 Titanic nominaties AMA's.png

Titanic De Musical maakt kans op een award in de volgende categorieën:

AMA-logo-2017-web.png

Beste Vrouwelijke Bijrol Comedy

  • Mieke van Nistelrooij in de rol van Alice Beane

Beste Vrouwelijke Bijrol Drama

  • Annemarie Paulusse in de rol van Kate McGowan

Beste Mannelijke Hoofdrol Drama

  • Roy Verhoeven in de rol van Frederic Barret

Beste Musical Drama

  • Titanic van Het Brabants Muziek-Theater

Beste Vormgeving/Toneelbeeld

  • Titanic van Het Brabants Muziek-Theater

Met een groot gezelschap zullen wij op maandag 20 november afreizen naar Amsterdam, waar de uitreiking van de awards zal plaatsvinden tijdens het Amateur Musical Award Gala in Koninklijk Theater Carré. Sluit u zich bij ons aan? Bestel hier de laatste kaarten!


Wist je dat...

...wij af en toe een boeiende nieuwsbrief versturen met allerlei leuke weetjes over onze producties, de cast en meer? Klik bovenaan deze pagina op de aanmeldknop aan de rechterzijde, dan ben je voortaan altijd op de hoogte. Natuurlijk volg je ons ook op social media via Facebook, Instagram en Twitter!

...dat wij door de jaren heen een bijzonder uitgebreide collectie aan decors, rekwisieten, theaterdoeken en meer dan 1.000 complete kostuums voor een groot aantal musicaltitels hebben opgebouwd, die wij graag aan andere gezelschappen verhuren? Neem eens een kijkje bij de Verhuur en raak geïnspireerd!

Advertentie programmaboek Het Brabants Muziek-Theater.png

Eén voor allen en allen voor één!

In het najaar van 2018 brengt Het Brabants Muziek-Theater haar nieuwste musicalproductie 3 Musketiers, de Musical op de planken van de Brabantse theaters.

Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast, uitgebreid en verbeterd voor de Duitse markt, waar de productie tot op de dag van vandaag volle zalen trekt.

Wij zijn erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen, waardoor een uniek, kwalitatief hoogwaardig product is ontstaan.

Meeslepend avontuur in de 17e eeuw

3 Musketiers, de Musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII.

Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij de drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur.

Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek.

De originele muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

Kwaliteit door opleiding

Met onze laatste productie introduceerden we een nieuwe werkwijze voor onze musicals. Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen.

Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt.

Het is de routinehandeling van de toneelmeester. Blik op het horloge en een snelle, laatste controle langs de kleedkamers. De partituren van de musici liggen gereed en de dirigent is er klaar voor. De regisseur werpt nog een laatste blik over het toneel en krijgt een seintje van de geluids- en belichtingstechnicus dat men kan beginnen. Tikken op de deuren van de kleedkamers, openen op een kier, waardoor het specifieke aroma van grime en haarlak de man tegemoet komt.

Vlijtige handen fatsoeneren kledij en kapsels en hier en daar hoort men tussen het geluid van stemmen het ritselen van een script. ”Vijf minuten voor aanvang!” doet de zinderende spanning nog opvoeren. Snel naar de bühne en een plaats innemen tussen de coulissen. De lichten in de zaal gaan uit. Het geroezemoes verstomt. Weer gaat er een voorstelling van het Brabants Muziek-Theater beginnen. Spanning totdat op het eind het verlossende en aangename applaus losbarst…