Eén voor allen en allen voor één!

In het najaar van 2018 brengt het Brabants Muziek-Theater haar nieuwste musicalproductie 3 Musketiers, de Musical op de planken van de Brabantse theaters.

Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast, uitgebreid en verbeterd voor de Duitse markt, waar de productie tot op de dag van vandaag volle zalen trekt.

Wij zijn erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen, waardoor een uniek, kwalitatief hoogwaardig product is ontstaan.

De eerste auditierondes voor dit spannende en romantische theaterspektakel worden gehouden op zondag 25 juni en dinsdagavond 27 juni. 

Meeslepend avontuur in de 17e eeuw

3 Musketiers, de Musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII.

Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij de drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur.

Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek.

De originele muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

Kwaliteit door opleiding

Met onze laatste productie introduceerden we een nieuwe werkwijze voor onze musicals. Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen.

Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt.

Aanmelden voor audities

De eerste auditierondes voor deze – door zowel publiek als acteurs geroemde – musical worden op zondag 25 juni en dinsdagavond 27 juni gehouden in Schijndel. De musical biedt een negental hoofdrollen, zo’n twintig uitdagende bijrollen en daarnaast een grote ensemblegroep. Ook figuranten kunnen zich aanmelden, al zullen voor hen de selectierondes op een later tijdstip plaatsvinden.


Kindercast voor De Tovenaar van Oz compleet!

Na het grote succes van Peter Pan afgelopen zomer, speelt Kleintje BMT in de tweede week van de kerstvakantie de familiemusical De Tovenaar van Oz. De audities zijn geweest en vanaf maart zijn we met een enthousiaste groep kids aan het repeteren. Het is een musical door én voor kinderen: met mooie liedjes, spetterende dansen en een sprookjesachtig verhaal dat kinderen ook echt zullen begrijpen. En natuurlijk met ook voor volwassenen bekende vertaalde nummers als ‘Over The Rainbow’, ‘Follow The Yellow Brick Road’ en ‘Brand New Day’. Een echte familiemusical!

De Tovenaar van Oz gaat over Doortje. Ze woont in Kansas op de boerderij van ome Henk en tante Em en komt met haar hondje Toto in het land van Oz terecht, waar ze kennis maakt met de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Alle vier hebben zij een vurige wens en dus gaan ze op zoek naar de Tovenaar van Oz in de hoop dat hij hun wensen kan vervullen. Ze worden geholpen door Glinda, de goede heks van het Noorden, maar tijdens de lange tocht over de goudgele straat gluurt het gevaar om elke hoek: de boze heks van het Westen smeedt immers minder leuke plannetjes...


Waarom Kleintje BMT?

Al bijna twintig jaar zorgt Kleintje BMT ervoor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. In 2017 tillen we de kwaliteit van onze kindermusicals naar een hoger niveau met een nieuw, professioneel productieteam, waarvan onze kinderen een gedegen opleiding krijgen.

We bieden niet alleen een totaalpakket van spel, dans en zang, maar geven ook een dosis zelfvertrouwen mee waar kinderen hun leven lang profijt van hebben. Dat merken leerkrachten op school bijvoorbeeld: ‘Kleintjes’ geven spreekbeurten als de beste, durven zich makkelijker te profileren en staan steviger in hun schoenen!

En hoe lekker is het als een kind leert zich even in een sprookjeswereld te verplaatsen? Even weg van de harde maatschappij, juist in deze tijd. Durf te dromen!

Het is de routinehandeling van de toneelmeester. Blik op het horloge en een snelle, laatste controle langs de kleedkamers. De partituren van de musici liggen gereed en de dirigent is er klaar voor. De regisseur werpt nog een laatste blik over het toneel en krijgt een seintje van de geluids- en belichtingstechnicus dat men kan beginnen. Tikken op de deuren van de kleedkamers, openen op een kier, waardoor het specifieke aroma van grime en haarlak de man tegemoet komt.

Vlijtige handen fatsoeneren kledij en kapsels en hier en daar hoort men tussen het geluid van stemmen het ritselen van een script. ”Vijf minuten voor aanvang!” doet de zinderende spanning nog opvoeren. Snel naar de bühne en een plaats innemen tussen de coulissen. De lichten in de zaal gaan uit. Het geroezemoes verstomt. Weer gaat er een voorstelling van het Brabants Muziek-Theater beginnen. Spanning totdat op het eind het verlossende en aangename applaus losbarst…