Wie zijn wij?


Inleiding

Stichting Het Brabants Muziek-Theater is gevestigd in Schijndel en bestaat sinds 1990. Begonnen als theaterkoor, is het Brabants Muziek-Theater uitgegroeid tot een bruisend theatergezelschap met twee afdelingen; BMT en Kleintje BMT.


Afdelingen

Het BMT werkt projectmatig. Dat betekent dat er voor elke nieuwe productie een auditieronde is, waarbij iedereen kan deelnemen. Het BMT heeft successen gehad met onder andere de musicals Elisabeth, Les Misérables, Martin Guerre, Scrooge, The Scarlet Pimpernel, Anatevka, Jesus Christ Superstar en Aida. In 2014 is de rockopera Evita uitgevoerd. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de 25-jarige jubileum-productie: Titanic, welke in het najaar 2016 in diverse Brabantse theaters zal worden uitgevoerd.

Het Kleintje BMT bestaat sinds 1999 en zorgt ervoor dat kinderen van jongs af aan al kennis kunnen maken met zang, muziek, dans, en acteren. Het Kleintje BMT heeft producties op de planken gezet als Koning van Katoren, Sweeney Todd, De Poort van Kasjgar, Marietje Appelgat, Schatten van moeder Aarde, Vliegen zonder Vleugels, Icarus en Midzomernachtdroom. In het voorjaar van 2016 brachten zij "Peter Pan".
 

Ondersteunende afdelingen

De spelers kunnen nog zo goed zijn; zonder ondersteuning van een aantal ondersteunende afdelingen komt het toch niet over.

Het Brabants Muziek-Theater werkt tijdens de voorstellingen van het Kleintje BMT en de BMTeens met een geluidsband. Deze band wordt speciaal voor de productie samengesteld. Bij het grote BMT wordt altijd gewerkt met een live orkest van ca. 15 personen. De directie is altijd in handen van een professional.

De coupeuses van Het Brabants Muziek-Theater zorgen bij alle voorstellingen voor de meest schitterende kostuums. In de fotoboeken bij de producties kunt u zien wat zij in de loop der jaren allemaal voor fraais hebben gemaakt onder supervisie van Carina de Wit.

Ook een decor mag natuurlijk niet ontbreken. De decorploeg vervaardigt voor iedere productie nieuwe decors, die soms tot wel 6 meter hoog en 9 meter breed zijn, op basis van maquettes die door een professional worden ontworpen.

De kap en grime tenslotte is in professionele handen bij iedere productie. Een team van grimeurs zorgt dat ieder karakter optimaal tot zijn of haar recht komt. Gemiddeld 40 spelers worden zo voor iedere voorstelling “mooi” gemaakt.

Bestuur

Het bestuur van Het Brabants Muziek-Theater bestaat momenteel uit: