_38.jpg
_26.jpg
_38.jpg

Verhaal


SCROLL DOWN

Verhaal


Het is 24 December. We zien de hoofdpersoon, de vrek Ebenezer Scrooge, als niets ontziende hardvochtige kantoorbaas, die zijn personeel het liefst met kerstmis zou willen laten doorwerken, of zo als hij het zelf zegt: 'Mij acht je niet tekort gedaan als ik je een dag loon uitbetaal terwijl je niet eens werkt'.

Een uitnodiging voor een kerstmaal van zijn neef Fred slaat hij af want in zijn ogen is kerstmis 'onzin'. Ook het verzoek van het leger des heils om een donatie voor de armen kent geen genade bij Scrooge.

Na lange aarzeling geeft hij zijn personeel toch vrij onder de voorwaarde na kerstmis des te vroeger te beginnen.

In de kerstnacht als Scrooge wil gaan slapen wordt hij bezocht door de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Jacob vertelt hem dat er nog een kans bestaat dit lot te ontkomen. Scrooge zal bezocht worden door drie Kerstgeesten die hem op andere gedachten proberen te brengen.

De geest van vroeger laat Scrooge zijn verleden zien van kleine jongen tot jong volwassene. De geest van nu laat Scrooge zien hoe de situatie er momenteel voor staat. Tenslotte laat de geest van de toekomst zien wat er staat te gebeuren als Scrooge niet verandert.

De volgende ochtend staat Scrooge op en merkt dat zijn leven totaal is veranderd. Er is nog hoop.

 

_26.jpg

Foto's


Foto's