081 - The Scarlet Pimpernel 2005 - Generale.jpg
043 - The Scarlet Pimpernel 2005 - Generale.jpg
081 - The Scarlet Pimpernel 2005 - Generale.jpg

Verhaal


SCROLL DOWN

Verhaal


The Scarlet Pimpernel speelt zich af in Engeland, vlak na de Franse Revolutie. Sir Percy Blakeney en zijn Franse vriendin Marguerite St. Just gaan trouwen. Op hun trouwdag ontdekt Percy dat Marguerite informatie aan Chauvelin heeft verstrekt dat leidde tot de executie van zijn goede vriend Markies de St Cyr. Onthutst door dit voorval besluit hij een groep op te richten met als doel zoveel mogelijk executies door de Franse Republiek te voorkomen.

Percy weet niet dat Marguerite wordt gechanteerd door Chauvelin. Marguerite wordt gedwongen om Chauvelin te helpen met de opsporing van The Scarlet Pimpernel en zijn bende. Marguerite ontmoet de Scarlet Pimpernel, niet wetend dat het Percy zelf is. Tijdens dat gesprek komt Percy erachter dat Marguerite wordt gechanteerd en gaat direct proberen om haar broer Armand van executie te redden. Chauvelin komt erachter en veroordeelt Marguerite en Armand tot de guillotine. Op het laatste moment laat Chauvelin Armand en Marguerite ontsnappen, in de hoop dat deze twee hem naar de Scarlet Pimpernel zullen leiden.

Zal 'The Scarlet Pimpernel' wederom sluw genoeg zijn om Chauvelin te slim af te zijn?

De Nederlandse vertaling van The Scarlet Pimpernel werd speciaal voor Het Brabants Muziek-Theater gemaakt door Jos Ritzerfeld. Het Brabants Muziek-Theater was daarmee het eerste theatergezelschap die dit mooie product in Nederland bracht

043 - The Scarlet Pimpernel 2005 - Generale.jpg

Foto's


Foto's