_MG_8774.jpg
Brug + Anatevka bord.jpg
_MG_9204.jpg
_MG_8774.jpg

Verhaal


SCROLL DOWN

Verhaal


Anatevka vertelt het verhaal van de arme melkboer Tevye, dat zich afspeelt aan begin van de vorige eeuw in het Tsaristische Rusland. Tevye woont met zijn vrouw Golde en hun vijf dochters in de joodse gemeenschap van het dorpje Anatevka. Zijn drie oudste dochters hebben de huwbare leeftijd bereikt. Het liefst ziet hij hen trouwen met geleerde mannen, die net als hij de liefde voor bijbelstudie koesteren, maar al snel blijkt dit ijdele hoop. Tot Tevye's grote verdriet dienen zich keer op keer kandidaat schoonzonen aan, waarmee hij zich moeilijk kan verenigen. Gedwongen door de omstandigheden en uit liefde voor zijn dochters moet Tevye steeds vaker concessies doen aan de voor hem zo dierbare tradities.

Anatevka ging onder de naam Fiddler on the Roof in 1964 in Amerika in première en won negen Tony Awards. In 1966 ging de musical in Nederland in première met in de hoofdrol Lex Goudsmid. Na een zeer succesvolle periode in Nederland ging Lex Goudsmid de rol van Tevye in de Londense productie op West End spelen. Ook hier was hij zeer succesvol.

In 1971 werd de musical verfilmd en in 1998 ging de tweede Nederlandse productie, in een vertaling van Koen van Dijk, in Theater Carré in Amsterdam in première. De rol van Tevye wordt gespeeld door Henk Poort.

De laatste voorstelling van Anatevka is te zien geweest op 15 december in "de Lievenkamp" in Oss. Hiermee sluit het Brabants Muziek -Theater een goed ontvangen en beoordeelde musical af!

Brug + Anatevka bord.jpg

Anatevka verhuur


Anatevka verhuur


_MG_9204.jpg

Foto's


Foto's