20080120-_mg_6495.jpg
20080120-_mg_6323.jpg
20080120-_mg_6495.jpg

Verhaal


SCROLL DOWN

Verhaal


Na een bijzonder succesvolle serie uitvoeringen heeft  BMTeens The Wave in de maanden september en oktober 2008 op uitnodiging nogmaals in enkele theaters opgevoerd, onder andere in theater De Enck in Oirschot. De laatste voorstelling vond plaats op woensdag 1 oktober 2008 in theater de Blauwe Kei in Veghel.

Het Brabants Muziek-Theater heeft de exclusieve uitvoeringsrechten van de rockmusical The Wave weten te bemachtigen  voor de BMTeens en brengt deze in samenwerking met “da Capo Productions, Winnipeg, Canada” in een Nederlandse vertaling en scriptbewerking van Jos Ritzerfeld. Ook ditmaal vormen Jacques Noyons (muzikaal leider) en Mary –Ann Schonk-Meeuwsen (regie/choreografie en scriptbewerking) het creatieve team.

Na het actuele thema “loverboys” in “Mooie Wolven”, brengt de jongerenafdeling van het Brabants Muziek-Theater met “The Wave” wederom een maatschappelijk thema aan de orde. Ditmaal staat het thema fascisme en groepsbeïnvloeding centraal. De musical laat zien dat de dreiging van collectieve beïnvloeding van een grote groep mensen nog steeds actueel is.

De musical is gebaseerd op een experiment van een geschiedenisleraar in 1967. Deze kreeg van leerlingen de vraag voorgelegd hoe het mogelijk was dat Hitler zo'n aantrekkingskracht had op mensen. Om te laten zien hoe de beïnvloeding tijdens de Tweede Wereldoorlog verliep, startte hij een gewaagd experiment: hij noemt zichzelf leider van een nieuwe beweging, The Wave, en uit ideeën over macht, discipline, en meerderwaardigheid. Zijn studenten volgen hem, en de school raakt onder invloed van de beweging. Maar niet iedereen gaat hier blindelings in mee. Zij vallen buiten de groep met alle gevolgen van dien. Goede vrienden dreigen elkaar zelfs iets aan te doen

20080120-_mg_6323.jpg

Foto's


Foto's