chateau-chambord-1088272_1920.jpg
slider-11.png
Louis_XIII.jpg
couple-2117729_1920.jpg
piano-1239729_1280.jpg
rose-1403530_1920.jpg
chateau-chambord-1088272_1920.jpg

Het verhaal


SCROLL DOWN

Het verhaal


3 Musketiers, de Musical: het verhaal

Het Brabants Muziek-Theater neemt je mee terug in de tijd, naar het begin van de 17e eeuw. 1625 om precies te zijn. De jonge Lodewijk de XIII zit op de troon van Frankrijk. Macht heeft hij niet, want die ligt in handen van de uiterst geslepen Kardinaal Richelieu.

Ons verhaal begint als de jonge D'Artagnan zijn paard zadelt om naar Parijs te vertrekken. Het is zijn grootste droom om, net als zijn vader, Musketier te worden en op die manier toe te treden tot het elitekorps van de koning...

3 Musketiers, de Musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII.

Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij de drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur.

Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek.

De originele muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

slider-11.png

Cast


Cast


Bijrollen

Koning Lodewijk: Martijn Konings

Lord Buckingham: Francois Sachs

Actrice: 

Vader: Adrie de Laat

Moeder: Valeska Poismans

James: Niek de Laat

Gravin: Roxy de Wit

Bootsman: Maikel Hustinx

Zangeres: Valeska Poismans

Herbergier: Jan-Willem Strik

Beeldmerk 3MUSKETIERS de Musical.png

Hoofdrollen

d'Artagnan: Luc Vorselaars

Athos: Sasha ter Mors

Aramis: Marcel Driessen

Porthos: Marnix Godschalk

Richelieu: Arno van Bergen

Rochefort: John Dries

Conférencier: Pim Verbeek

Constance: Nikki van Ostaijen

Mylady: Veronique van Iersel

Koningin Anna: Juliette Reuzer

 

Ensemble

Adrie de Laat

Almar van Wissen

Amrita van Dijk

Anne-Marie van de Walle

Christel Heijmans

Corné van Opstal

Eline van der Voort

Femke Hobbelen

Productieteam

Producent: Alexandra Peperkamp

Muzikaal leider: Sander Vredenborg

Regie: André van Hest

Choreografie: Marion Rodie

Vocal coach: Sofie Dirkx

Backstage: Mark van Rozendaal

Orkestcoördinatie: Sjak van Drunen

 

Orkest

Dirigent: Sander Vredenborg

Coördinator: Sjak van Drunen

Piccolo / Dwarsfluit: Dinja Vlessert

Hobo en Althobo: Wim Beeks

Klarinet / Basklarinet: Minne Dekker

Alt-saxofoon: Carola Verwijmeren

Hoorn: Martijn Cissen

Hoorn: Carla Nijhuis - te Winkel

Hoorn: Nikki Vlessert

Trompet: Walter van de Berkmortel

Trompet: Koen Dommisse

Trombone (bas): Bart Bergmans

Keyboard: René Meester

Keyboard: Eric van Rooij

Gitaar: Sander van Gaans

Drums: Coen van de Wouw

Slagwerk / Percussie: Twan Verhagen

Viool: Mariska Gilbers

Viool: Femke van Os

Altviool: Marc Teunissen

Altviool: Jana Gilbers

Cello: Lyan Dommisse

Cello: Karolina Gilbers

Contrabas / Basgitaar: Huub Lommers

 

Kledingproductie

Carina de Wit - Heinsbergen

Huberdien Bosmans

Janneke Ludwig

Mona van der Zande

Tonnie Schellekens

Tonnie van Grunsven

 

Public Relations

Alexandra Peperkamp

Jan van der Sanden

Jos Kaldenhoven

Nik van Rozendaal

Sjak van Drunen
 

Francois Sachs

Frank IJpelaar

Frank Verboven

Geert Versteeg

Gido Vrins

Guus Visser

Jan-Willem Strik

Jorne Korsten

Judith van den Bos

Lizzy Gijsbers

Maikel Hustinx

Mandy Beimans

Manon Pouw

Marieke Broekmeulen

Martijn Konings

Maryse Beumer

Monique Horsch

Nellie van der Heijden

Niek de Laat

Noortje van den Bogert

Pascalle Gerritsen

Roxy de Wit

Sandra ter Beek

Sanne Hoogkamer

Susan Mathijsen

Thomas Westelaken

Valeska Poismans

Willemijn Fleskens

 

Decorbouw

Jo van Gestel

Ad Jetten

Doriene van Katwijk

Toine van Broekhoven

Willem Giezen

Eico Ebbelink

Will Geijs

Jan van Gestel

 

Stagemanagement

Mark van Rozendaal

Nik van Rozendaal

Toine van Broekhoven
 

 

Louis_XIII.jpg

Foto's


Foto's


couple-2117729_1920.jpg

Speeldata


Speeldata


Speeldata

 

  • 1e rang: € 34,75 exclusief pauzedrankje
  • 2e rang: € 29,75 exclusief pauzedrankje

 

piano-1239729_1280.jpg

Pers


Pers


En dit schreef de pers over 3 Musketiers, de Musical

Klik op een afbeelding om het artikel te lezen.

rose-1403530_1920.jpg

Creatieve team


Creatieve team


Kwaliteit door opleiding

Met onze laatste productie introduceerden we een nieuwe werkwijze voor onze musicals. Voor Titanic De Musical hebben we afgelopen jaar een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team in de arm genomen. Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic De Musical en zal bij 3 Musketiers, de Musical op een hoger niveau worden uitgewerkt.

Maak kennis met ons creatieve team!

Vocal Coach: Sofie Dirkx

Op haar 19e begon Sofie aan haar studie op het Brabants Conservatorium. Ze studeerde daar in 2006 af voor de opleiding Docent Muziek. Sofie was inmiddels begonnen aan haar tweede Conservatoriumstudie Muziek Theater, die zij in 2008 afrondde. In 2010 sloot Sofie haar master of music and education richting muziektheater cum laude af. Sofie volgde zelf zanglessen bij onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Harry Ruijl.

Als musicalzangeres heeft Sofie o.a. rollen gespeeld in de musicals RENT (Maureen) regie Koen van Dijk, en Songs for a new World. Als klassiek zangers heeft ze als solist o.a. opgetreden in de mini opera ‘A hand of Bridge’ en als sopraan in de "Mass of the Children".

Sinds 2008 is Sofie werkzaam als zangdocente aan het Fontys Conservatorium en sinds 2012 ook bij de afdeling musicaltheater. In 2015 ging ze voor het eerst aan de slag bij Het Brabants Muziektheater, waar zij tekende voor de rol van Vocal Coach bij de musical Titanic.

Sofie besteedt in haar rol als Vocal Coach veel aandacht aan zuiverheid, klankkleur, stemtechniek, ademtechniek, uitspraak en dialect. Door haar achtergrond als conservatoriumdocent weet ze de castleden optimaal te begeleiden en leert hen hierbij de best passende technieken aan.

Regisseur & choreograaf: André van Hest

André studeerde in maart 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (richting muziektheater) en volgde regietraining aan de academie voor theater (Fontys). Zijn praktijkervaring on-stage bouwde André op bij Stage Entertainment, waar hij op het podium stond in de producties Jesus Christ Superstar en Ciske de Rat. Back-stage leerde hij het vak onder andere van Koen van Dijk (M-lab) tijdens de voorstelling RENT.

Als dramadocent is hij werkzaam op verschillende opleidingen in Nederland, waaronder de MusicAllFactory. Ook als schrijver en vertaler van (lied)teksten werkt hij voor zeer uiteenlopende projecten. Zo vertaalde hij onder andere de musicals Sister Act, Ragtime, Matilda, Young Frankenstein en Big Fish.

André zelf heeft inmiddels meer dan 30 grote producties geregisseerd, waaronder Jane Eyre, Calendar Girls, Drie musketiers en Oliver in New York. Naast zijn drukke carrière in Nederland vindt André jaarlijks tijd om af te reizen naar Uppsala in Zweden, waar hij gedurende de zomermaanden trainingen verzorgt voor UISS. Ook geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.

Het Brabants Muziek-Theater is dan ook zeer blij dat André tekent voor de regie van 3 Musketiers, de Musical.

Regisseuse & choreografe: Marion Rodie

Al sinds 1998 is Marion verbonden aan Het Brabants Muziek-Theater. Haar eerste productie hier was Sissi, gevolgd door vele andere succesvolle producties waaronder Les misérables, Jesus Christ Superstar, Evita, Aida en natuurlijk het voor de Amateur Musical Awards genomineerde Titanic. 

Haar opleiding volgde zij bij Margriet Franken in Breda, waar zij de richting Moderne Dans volgde. Aangevuld met Limon en Graham techniek en klassiek ballet is Marion van huis uit een allround choreografe. Ze danste zelf professioneel bij De Nieuwe Danserij. Sinds het begin van haar professionele carrière heeft Marion haar bijdrage geleverd aan ontelbare producties door heel Nederland.

Hoewel inmiddels gepensioneerd, is Marion nog immer een betrokken en bevlogen persoonlijkheid. Na de succesvolle afronding van Titanic, waarvoor zij de eindverantwoordelijkheid droeg, heeft Marion aangegeven het stokje te willen gaan overdragen. Zelf blijft ze in ieder geval tijdens 3 Musketiers, de Musical nog aan boord, zodat ze haar jarenlange kennis en kunde rondom het Brabants Muziek-Theater kan overdragen aan André.

Muzikaal leider: Sander Vredenborg

Sander begon zijn muzikale opleiding in 2008 aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij de opleiding Docent Muziek in 2012 met goed gevolg afrondde. Omdat hij tijdens zijn studie steeds meer betrokken raakte bij harmonieorkesten, besloot hij in 2012 direct door te gaan met een tweede volwaardige conservatorium opleiding: orkestdirectie bij docent Arjan Tien. Terloops deed hij er nog een minor Koor Klassiek & Licht bij Louis Buskens en Hans van den Brand bij.

Inmiddels drievoudig èn cum laude afgestudeerd (2016) aan het Conservatorium geeft Sander les op het Koning Willem II college in Tilburg. Daarnaast dirigeert hij het Symfonieorkest Helmond-Venray en is hij sinds 2016 de vaste muzikaal leider van Het Brabants Muziek-Theater.

Met Titanic - de Musical gaf hij hier direct zijn visitekaartje af. De cast was groter dan ooit tevoren, het orkest dubbel zo groot als gebruikelijk. Een prestatie van formaat die in december 2017 werd bekroond met de Amateur Musical Award voor Beste Musical Drama.

Kijk voor meer details op www.sandervredenborg.nl.