fly-agaric-2817723_1920.jpg
fairy-tale-world-1185228_1920.jpg
butterfly-2702381_1920.jpg
fly-agaric-2817723_1920.jpg

Het verhaal


SCROLL DOWN

Het verhaal


Bekend sprookje in een nieuw jasje

LOGO Boe!F de MusicalDONKERWIT.png

Boe!F is een sprookje zoals alle anderen: met een verteller, een fee, een koets, een prins, een kikker, giftige appels, zingende bomen, sprekende spiegels, een vliegend tapijt en natuurlijk...

Een schurk. Een slechterik. Een Boef.

Het vredige sprookjesland Hier Heel Ver Vandaan wordt bruut verstoord door Boef. Hij komt wraak nemen op al dat misselijkmakend geluk. Zal het de sprookjesfiguren lukken hem te stoppen? Of zal er na Boef’s wraak nooit meer iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’?

fairy-tale-world-1185228_1920.jpg

Foto's


Foto's


butterfly-2702381_1920.jpg

Creatieve team


Creatieve team


Kleintje BMT

Al bijna twintig jaar zorgt Kleintje BMT ervoor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Onder leiding van een professioneel productieteam krijgen kinderen een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben. Dat merken leerkrachten op school bijvoorbeeld: ‘Kleintjes’ geven spreekbeurten als de beste, durven zich makkelijker te profileren en staan steviger in hun schoenen. En hoe lekker is het als een kind leert zich even in een sprookjeswereld te verplaatsen? Even weg van de harde maatschappij, juist in deze tijd. Durf te dromen!

Regisseuse & choreografe: Caresse Donks

Caresse (1989) studeerde in 2014 aan De Koningstheateracademie af als theatermaker met haar avondvullende voorstelling ‘De vervulling’ onder regie van Emiel de Jong. Tijdens deze hbo-opleiding genoot ze in 2013 de master ‘acteren’ in de Meisner-techniek aan de Maggie Flanigan Studio in New York City. In datzelfde jaar stond ze in de theaters in het voorprogramma van De Bloeiende Maagden.

Naast theatermaker is Caresse Donks actief als regisseur en theaterdocent binnen het reguliere basis –en middelbaar onderwijs en verschillende (amateur)kunstcentra. In 2017 was ze regie-assistent van Gijs de Lange in de productie ‘Slippers’ met o.a. Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman.

Haar eerste productie bij het Kleintje BMT (De Tovenaar van Oz) die in januari 2018 in de theaters stond werd dermate goed ontvangen dat een tweede samenwerking niet uit kon blijven. In de nieuw productie "Boe!F, de Musical" kan Caresse haar volledige creativiteit kwijt doordat ze, in samenwerking met een fantastisch team van productie-assistenten en een professioneel muzikaal leider, zich zowel over de tekst als de regie en de choreografie mag buigen.

Muzikaal leider: Esmé Theeuwes

Esmé Theeuwes studeerde in juni 2011 af aan de opleiding Docent Muziek van het Fontys Conservatorium te Tilburg. In deze opleiding heeft ze ook de minor koordirectie afgerond.

Om zich verder te specialiseren op het gebied van musical en zang startte Esmé in 2010 aan de MusicAllFactory van het Factorium te Tilburg waar zij in 2014 haar diploma behaalde. In 2015 heeft Esmé bij Song and Voice de Estill Voice Training Level 1 en Level 2 gevolgd.

Esmé werkt als muziekdocent op het VMBO in Tilburg en is dirigent van diverse zanggroepen. En natuurlijk werkt Esmé met veel plezier en passie bij het Kleintje BMT.