1-industrial-skyline-pixabay.jpg
rose-1403530_1920.jpg
_MG_0116.JPG
social-media-data.jpg
1-industrial-skyline-pixabay.jpg

Het verhaal


SCROLL DOWN

Het verhaal


The Visit, de Musical

Gebaseerd op het wereldberoemde boek “Het bezoek van de oude dame” van Friedrich Dürrenmatt, vertelt The Visit het bloedstollende verhaal rondom de steenrijke Claire Zachanassian en haar jeugdliefde Alfred.

BMT Logo

“De wereld maakt van mij een hoer. Nu maak ik haar tot een bordeel.”

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld.

Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen.

Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred.

Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard Euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

The Visit werd voor het eerst in het theater gespeeld in 2014. Pia Douwes vertolkte de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt de Nederlandse Première in het najaar van 2020 met Nederlandse teksten van onze regisseur André van Hest.

Mede mogelijk gemaakt door:

Mede Mogelijk Gemaakt Door.png

Promotiefilm wereldpremière in Wenen (2014)

Trailer (c) 2014 Vereinigte Bühnen Wien

Wij maken gebruik van de site Muzikanten in jouw Stad (http://www.muzikanten-in-jouw-stad.nl) om ons orkest samen te stellen.

rose-1403530_1920.jpg

Creatieve team


Creatieve team


Kwaliteit door opleiding

In 2017 introduceerde Het Brabants Muziek-Theater met veel succes een nieuwe werkwijze voor onze musicals, gebaseerd op een volledig nieuw en conservatorium geschoold creatief team. Een mooi en aantrekkelijk product maken staat bij ons altijd voorop, en daarvoor ontvangen onze castleden een gerichte opleiding en intensieve begeleiding. Dit nieuwe concept heeft zich al bewezen bij Titanic, de Musical en bij 3 Musketiers, de Musical.

Maak kennis met ons creatieve team!

Vocal Coach: Sofie Dirkx

Op haar 19e begon Sofie aan haar studie op het Brabants Conservatorium. Ze studeerde daar in 2006 af voor de opleiding Docent Muziek. Sofie was inmiddels begonnen aan haar tweede Conservatoriumstudie Muziek Theater, die zij in 2008 afrondde. In 2010 sloot Sofie haar master of music and education richting muziektheater cum laude af. Sofie volgde zelf zanglessen bij onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Harry Ruijl.

Als musicalzangeres heeft Sofie o.a. rollen gespeeld in de musicals RENT (Maureen) regie Koen van Dijk, en Songs for a new World. Als klassiek zangers heeft ze als solist o.a. opgetreden in de mini opera ‘A hand of Bridge’ en als sopraan in de "Mass of the Children".

Sinds 2008 is Sofie werkzaam als zangdocente aan het Fontys Conservatorium en sinds 2012 ook bij de afdeling musicaltheater. In 2015 ging ze voor het eerst aan de slag bij Het Brabants Muziektheater, waar zij tekende voor de rol van Vocal Coach bij de musical Titanic.

Sofie besteedt in haar rol als Vocal Coach veel aandacht aan zuiverheid, klankkleur, stemtechniek, ademtechniek, uitspraak en dialect. Door haar achtergrond als conservatoriumdocent weet ze de castleden optimaal te begeleiden en leert hen hierbij de best passende technieken aan.

Regisseur: André van Hest

André studeerde in maart 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (richting muziektheater) en volgde regietraining aan de academie voor theater (Fontys). Zijn praktijkervaring on-stage bouwde André op bij Stage Entertainment, waar hij op het podium stond in de producties Jesus Christ Superstar en Ciske de Rat. Back-stage leerde hij het vak onder andere van Koen van Dijk (M-lab) tijdens de voorstelling RENT.

Als dramadocent is hij werkzaam op verschillende opleidingen in Nederland, waaronder de MusicAllFactory. Ook als schrijver en vertaler van (lied)teksten werkt hij voor zeer uiteenlopende projecten. Zo vertaalde hij onder andere de musicals Sister Act, Ragtime, Matilda, Young Frankenstein en Big Fish.

André zelf heeft inmiddels meer dan 30 grote producties geregisseerd, waaronder Jane Eyre, Calendar Girls, Drie musketiers en Oliver in New York. Naast zijn drukke carrière in Nederland vindt André jaarlijks tijd om af te reizen naar Uppsala in Zweden, waar hij gedurende de zomermaanden trainingen verzorgt voor UISS. Ook geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.

Bij het Brabants Muziek-Theater debuteerde André met de productie 3 Musketiers, de Musical, die door verschillende recensenten zeer positief werd beoordeeld. Het Brabants Muziek-Theater is dan ook zeer blij dat André opnieuw tekent voor de regie van The Visit, de Musical.

Muzikaal leider: Sander Vredenborg

Sander begon zijn muzikale opleiding in 2008 aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij de opleiding Docent Muziek in 2012 met goed gevolg afrondde. Omdat hij tijdens zijn studie steeds meer betrokken raakte bij harmonieorkesten, besloot hij in 2012 direct door te gaan met een tweede volwaardige conservatorium opleiding: orkestdirectie bij docent Arjan Tien. Terloops deed hij er nog een minor Koor Klassiek & Licht bij Louis Buskens en Hans van den Brand bij.

Inmiddels drievoudig èn cum laude afgestudeerd (2016) aan het Conservatorium geeft Sander les op het Koning Willem II college in Tilburg. Daarnaast dirigeert hij het Symfonieorkest Helmond-Venray en is hij sinds 2016 de vaste muzikaal leider van Het Brabants Muziek-Theater.

Met Titanic - de Musical gaf hij hier direct zijn visitekaartje af. De cast was groter dan ooit tevoren, het orkest dubbel zo groot als gebruikelijk. Een prestatie van formaat die in december 2017 werd bekroond met de Amateur Musical Award voor Beste Musical Drama.

Kijk voor meer details op www.sandervredenborg.nl.

_MG_0116.JPG

Foto's


Foto's


social-media-data.jpg

Pers


Pers


En dit schreef de pers over The Visit

Klik op een afbeelding of link om nieuwsartikelen te lezen.