Rabobank Clubkas Actie: help Kleintje BMT met uw stem

Rabobank Hart van de Meierij stelt dit jaar maar liefst € 200.000,00 beschikbaar voor 492 verenigingen en stichtingen uit de regio.

Leden van Rabobank Hart van de Meierij kunnen ieder 5 stemmen uitbrengen. Hoe meer stemmen wij krijgen hoe meer we voor de ruim 50 kinderen van Kleintje BMT kunnen doen. Zoals extra workshops, groter decor, meer kleding of betere verlichting.

Help ons nog meer stemmen te krijgen! Mobiliseer iedereen in jouw omgeving om óók op ons te stemmen. Want: hoe meer stemmen, hoe meer geld Kleintje BMT krijgt.

Nog geen lid maar wil je ons toch helpen? Bent je klant bij Rabobank Hart van de Meierij maar geen lid? Word dit dan voor 22 november en stem mee. Het lidmaatschap biedt vele voordelen! www.rabobank.nl/hvdm

Actie, romantiek en intriges bij 3 Musketiers, de Musical

"3 Musketiers, de Musical heeft een verfrissende kwaliteit", "De musical is boeiend en dat komt vooral door de razendknappe scènewisselingen" en "De productie kent een sterke rolbezetting met veel zangkwaliteiten, ook van het ensemble" schreef het Brabants Dagblad na het premièreweekend over 3 Musketiers, de Musical. Lovende woorden!

Helaas zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar voor de voorstelling. Theater Chassé (de laatste voorstelling alweer) is volledig uitverkocht.

Foto’s: Jos Kaldenhoven

Eén voor allen en allen voor één!

Dit najaar brengt Het Brabants Muziek-Theater haar nieuwste musicalproductie 3 Musketiers, de Musical op de planken van vijf Brabantse theaters.

Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast, uitgebreid en verbeterd voor de Duitse markt, waar de productie tot op de dag van vandaag volle zalen trekt. Wij zijn erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen, waardoor een uniek, kwalitatief hoogwaardig product is ontstaan.

Meeslepend avontuur in de 17e eeuw

Met 3 Musketiers, de Musical nemen we je mee terug naar het begin van de 17e eeuw. De musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur.

Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek. De door een live-orkest gespeelde muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

3 Musketiers, de Musical is de meest recente toevoeging aan de rijke geschiedenis van Het Brabants Muziek-Theater, na eerdere successen met bekende musicals als Jesus Christ Superstar, Aïda, Evita en Titanic. Deze laatste productie werd in 2017 bekroond met twee prestigieuze Amateur Musical Awards: Beste Musical Drama en Beste Mannelijke Hoofdrol Drama. Laat je opnieuw door ons verrassen bij 3 Musketiers, de Musical!


Nieuw logo Boe!F, de Musical!

58 kinderen zijn inmiddels fanatiek aan het repeteren voor Boe!F, de Musical. En bij zo'n spannend verhaal hoort natuurlijk een mooi logo.

Jan van der Sanden ontwierp het nieuwe logo voor deze spiksplinternieuwe musical, die op dit moment nog wordt geschreven door Caresse Donks.

Voor de liedteksten zorgt Megan van Wees, de melodielijnen komen van Merijn Krol en de orkestbanden worden gemaakt door Derk Gersen. 

Kleintje BMT brengt deze musical in het voorjaar 2019 naar diverse Brabantse theaters. 

"Zal er na Boef’s wraak ooit nog iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig...’?"


Winnaar van twee Amateur Musical Awards

"BESTE MUSICAL DRAMA"

"BESTE MANNELIJKE
HOOFDROL DRAMA"

Titanic De Musical


Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers:

Public Relations
Gevoel voor publiciteit, een vlotte babbel en affiniteit met theater? Ons PR-team is op zoek naar jou!
mailen

Stage Crew
Graag achter de schermen met theater bezig en weet je van aanpakken? Kom onze crew versterken!
mailen

Decor & Kostuums
Op zoek naar een gezellige bezigheid voor op je vrije dag? Wij kunnen creatieve handjes gebruiken!
mailen


Het is de routinehandeling van de toneelmeester. Blik op het horloge en een snelle, laatste controle langs de kleedkamers. De partituren van de musici liggen gereed en de dirigent is er klaar voor. De regisseur werpt nog een laatste blik over het toneel en krijgt een seintje van de geluids- en belichtingstechnicus dat men kan beginnen. Tikken op de deuren van de kleedkamers, openen op een kier, waardoor het specifieke aroma van grime en haarlak de man tegemoet komt.

Vlijtige handen fatsoeneren kledij en kapsels en hier en daar hoort men tussen het geluid van stemmen het ritselen van een script. ”Vijf minuten voor aanvang!” doet de zinderende spanning nog opvoeren. Snel naar de bühne en een plaats innemen tussen de coulissen. De lichten in de zaal gaan uit. Het geroezemoes verstomt. Weer gaat er een voorstelling van Het Brabants Muziek-Theater beginnen. Spanning totdat op het eind het verlossende en aangename applaus losbarst…