Kaartverkoop gestart!

De kaartverkoop voor 3 Musketiers, de Musical is gestart!

We spelen deze voorstelling 7 keer in verschillende theaters:

Kaartje 1e rang.png

 

  • Zaterdag 6 oktober 2018 - Oss (Première) - 20:15 uur

  • Zondag 7 oktober 2018 - Oss (Matinée) - 14:15 uur

  • Zaterdag 27 oktober 2018 - Waalwijk - 20:15 uur

  • Zaterdag 3 november 2018 - Veghel - 20:15 uur

  • Vrijdag 16 november 2018 - Veldhoven - 20:15 uur

  • Zaterdag 17 november 2018 - Veldhoven - 20:15 uur

  • Vrijdag 30 november 2018 - Breda - 20:30 uur

Eén voor allen en allen voor één!

Dit najaar brengt Het Brabants Muziek-Theater haar nieuwste musicalproductie 3 Musketiers, de Musical op de planken van vijf Brabantse theaters.

Oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebracht in Nederland, is de musical later aangepast, uitgebreid en verbeterd voor de Duitse markt, waar de productie tot op de dag van vandaag volle zalen trekt. Wij zijn erin geslaagd om de Nederlandse rechten uit te breiden met een ruime selectie van de Duitse aanpassingen, waardoor een uniek, kwalitatief hoogwaardig product is ontstaan.

Meeslepend avontuur in de 17e eeuw

Met 3 Musketiers, de Musical nemen we je mee terug naar het begin van de 17e eeuw. De musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur.

Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek. De door een live-orkest gespeelde muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now.

3 Musketiers, de Musical is de meest recente toevoeging aan de rijke geschiedenis van Het Brabants Muziek-Theater, na eerdere successen met bekende musicals als Jesus Christ Superstar, Aïda, Evita en Titanic. Deze laatste productie werd in 2017 bekroond met twee prestigieuze Amateur Musical Awards: Beste Musical Drama en Beste Mannelijke Hoofdrol Drama. Laat je opnieuw door ons verrassen bij 3 Musketiers, de Musical!


Nieuwe logo Boe!F, de Musical!

58 kinderen zijn inmiddels fanatiek aan het repeteren voor Boe!F, de Musical. En bij zo'n spannend verhaal hoort natuurlijk een mooi logo.

Jan van der Sanden ontwierp het nieuwe logo voor deze spiksplinternieuwe musical, die op dit moment nog wordt geschreven door Caresse Donks.

Voor de liedteksten zorgt Megan van Wees, de melodielijnen komen van Merijn Krol en de orkestbanden worden gemaakt door Derk Gersen. 

Kleintje BMT brengt deze musical in het voorjaar 2019 naar diverse Brabantse theaters. 

"Zal er na Boef’s wraak ooit nog iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig...’?"


Een nieuw musicaljaar!

Een nieuw jaar is weer begonnen, met nieuwe musicalproducties in het vooruitzicht! We begonnen het nieuwe jaar meteen goed, met een reeks succesvolle uitvoeringen van De Tovenaar van Oz door onze jeugdgroep Kleintje BMT. Vijf volle zalen genoten van onze kids op het podium, in de meest prachtige kleding en omgeven door kleurrijk decor, licht, geluid en projecties. De kinderen, de crew én het publiek hebben ontzettend genoten!

Het afgelopen jaar sloten we in november al geweldig af met twee Amateur Musical Awards voor onze jubileumproductie Titanic De Musical. In Koninklijk Theater Carré wonnen we Beste Musical Drama en Roy Verhoeven nam voor zijn rol als Barrett de award voor Beste Mannelijke Hoofdrol Drama mee naar huis. Een fantastische waardering voor ons mooie musicalgezelschap en om die lijn door te trekken bereiden we ons voor op onze volgende spektakelproductie, welke dit najaar in première zal gaan: 3 Musketiers, de Musical!


Winnaar van twee Amateur Musical Awards

"BESTE MUSICAL DRAMA"

"BESTE MANNELIJKE
HOOFDROL DRAMA"

Titanic De Musical


Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers:

Leidinggevende coupeuse
voor ons kledingteam
info · mailen

Publiciteitsmedewerker voor ons PR-team
info · mailen

Decorbouwer/timmerman voor onze decorbouwploeg
info · mailen

Crewleden voor on-stage decorwisselingen bij
3 Musketiers, de Musical
mailen


Het is de routinehandeling van de toneelmeester. Blik op het horloge en een snelle, laatste controle langs de kleedkamers. De partituren van de musici liggen gereed en de dirigent is er klaar voor. De regisseur werpt nog een laatste blik over het toneel en krijgt een seintje van de geluids- en belichtingstechnicus dat men kan beginnen. Tikken op de deuren van de kleedkamers, openen op een kier, waardoor het specifieke aroma van grime en haarlak de man tegemoet komt.

Vlijtige handen fatsoeneren kledij en kapsels en hier en daar hoort men tussen het geluid van stemmen het ritselen van een script. ”Vijf minuten voor aanvang!” doet de zinderende spanning nog opvoeren. Snel naar de bühne en een plaats innemen tussen de coulissen. De lichten in de zaal gaan uit. Het geroezemoes verstomt. Weer gaat er een voorstelling van Het Brabants Muziek-Theater beginnen. Spanning totdat op het eind het verlossende en aangename applaus losbarst…