Kleintje BMT speelt Boe!F, de Musical!

Na het overweldigende succes van de Tovenaar van Oz brengt Kleintje BMT dit jaar de nieuwe sprookjesmusical Boe!F op de planken: 

Boe!F de Musical gaat over het verlangen om gezien te worden om wie je werkelijk bent. Boef werd vroeger gepest doordat hij er anders uitzag dan de rest: een mafkees met gek haar en een puffertje, want hij heeft ook nog eens astma. De enige die hem zag staan was Roodkapje, maar ook zij liet hem in de steek. Boef vindt dat hij niet thuishoort in Het Land Hier Heel Ver Vandaan, waar alle andere sprookjesfiguren lang en gelukkig leven. En hij kan het niet langer aanzien: dat misselijkmakende geluk dat voor iedereen is weggelegd, behalve voor hem. Dus komt hij met een plan om wraak te nemen zodat dat geluk voorgoed verdwijnt, want: “Ik niet gelukkig, niemand gelukkig.” Boef besluit de gemeenste van allemaal te worden. Niet langer de mafkees, maar degene die ervoor zal zorgen dat ál het geluk voor eeuwig verdwijnt. Maar is dat wel wat hij echt wil? Of wil hij dat ze hem een kans geven? Een tweede kans om te laten zien wie hij werkelijk is?

Boe!F is een gloednieuwe musical voor en door kinderen, geschreven door onze regisseuse Caresse Donks: “Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney, doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders.”

Naast de teksten van Caresse Donks komen de liedteksten van de hand van Megan van Wees, de melodielijnen van Merijn Krol, de orkestbanden van Derk Gersen en het artworkontwerp van Jan van der Sanden. De musical staat onder muzikale leiding van Esmé Theeuwes. De rechten voor Boe!F zijn bij rechtenbureau Grand Circle gedeponeerd en binnenkort voor andere gezelschappen onder licentie te verkrijgen.

Groepsfoto Boe!F.JPEG

Boe!F, de Musical wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naamloos-2.png

Audities nieuwe producties 2020

Groot nieuws: Het Brabants Muziek-Theater brengt in 2020 twee fantastische nieuwe musicals voor jong en oud op de planken!

Onze kindergroep Kleintje BMT speelt volgend voorjaar de kindermusical Kleren Maken de Keizer, waarin de bekende verhalen van De Nieuwe Kleren van de Keizer en Assepoester met elkaar worden verweven. Een prachtige musical voor de hele familie!

Voor onze volwassenengroep hebben wij de exclusieve rechten verkregen om in het najaar van 2020 wereldwijd als eerste amateurgezelschap de bloedstollende, oorspronkelijk Weense musical The Visit ten tonele te brengen. Een bijzondere mogelijkheid waarop wij ontzettend trots zijn!


Winnaar van twee Amateur Musical Awards

"BESTE MUSICAL DRAMA"

"BESTE MANNELIJKE
HOOFDROL DRAMA"

Titanic De Musical


Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers:

Decor & Kostuums
Op zoek naar een gezellige bezigheid voor op je vrije dag? Wij kunnen creatieve handjes gebruiken!
mailen

Public Relations
Gevoel voor publiciteit, een vlotte babbel en affiniteit met theater? Ons PR-team is op zoek naar jou!
mailen

Stage Crew
Graag achter de schermen met theater bezig en weet je van aanpakken? Kom onze crew versterken!
mailen


Het is de routinehandeling van de toneelmeester. Blik op het horloge en een snelle, laatste controle langs de kleedkamers. De partituren van de musici liggen gereed en de dirigent is er klaar voor. De regisseur werpt nog een laatste blik over het toneel en krijgt een seintje van de geluids- en belichtingstechnicus dat men kan beginnen. Tikken op de deuren van de kleedkamers, openen op een kier, waardoor het specifieke aroma van grime en haarlak de man tegemoet komt.

Vlijtige handen fatsoeneren kledij en kapsels en hier en daar hoort men tussen het geluid van stemmen het ritselen van een script. ”Vijf minuten voor aanvang!” doet de zinderende spanning nog opvoeren. Snel naar de bühne en een plaats innemen tussen de coulissen. De lichten in de zaal gaan uit. Het geroezemoes verstomt. Weer gaat er een voorstelling van Het Brabants Muziek-Theater beginnen. Spanning totdat op het eind het verlossende en aangename applaus losbarst…