2009-06-22 - jcs - diverse uitvoeringen - 086.jpg
Kruis-4.jpg
2009-06-22 - jcs - diverse uitvoeringen - 017.jpg
2009-06-22 - jcs - diverse uitvoeringen - 086.jpg

Verhaal


SCROLL DOWN

Verhaal


Inleiding

In de periode van 7 maart tot en met 11 april 2009 bracht het Brabants Muziek-Theater in totaal 9 maal de rockopera Jesus Christ Superstar. Vele enthousiaste bezoekers genoten van dit lijdensverhaal dat op roerende wijze werd gebracht door een cast van meer dan 40 zangers en zangeressen. De recensies spreken voor zich.

Het verhaal

Het stuk behandelt de laatste week uit het leven van Jezus. 

De rockopera beschrijft hoe Judas afstand neemt van Jezus, die in Judas' ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat zij uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afbrokkelen van hun gezag als Jezus steeds meer volgelingen krijgt. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden, waarna Judas uit wroeging zelfmoord pleegt. 

Vooral de liederen I don't know how to love him (gezongen door Maria Magdalena over Jezus) en Superstar (waarin Judas anno 1970 Jezus confronteert met zijn optreden in de eerste eeuw) hebben grote bekendheid verworven. 

De muzikale leiding was in handen van Jacques Noyons. Regie werd verzorgd door Marion Rodie en Roos Ritzerfeld. De productie is in de orignele, Engelstalige, uitvoering gebracht.

En dit vond u ervan... 

Ernst Daniël Smid woonde de première van Jesus Christ Superstar bij en hij was dik onder de indruk.
Lees hier zijn bevindingen.

 

Wat hebben wij genoten van Jezus Christ Superstar op goede vrijdag! Kippenvel kreeg ik ervan. Wanneer er weer een volgend optreden is heb ik afgesproken met vrienden zal ik proberen om meer kaarten te krijgen. Dit overtrof alles!!
Jolanda Goris

Ger, we hebben van je genoten, wat een zang, wat een spel, FANTASTISCH!
Jos, Elma , Soy en Emilie

Wat een mooie show hebben jullie gisteren neergezet. We hebben er echt van genoten. Ga zo door!
Gerard en Marieke Dahmen

Geweldig....wat een zangers en wat een spelers....ik kreeg kippenvel, was ontroerd en keek mijn ogen uit. Proficiat jullie allemaal.
Margriet Michels

Wauw! Ik heb vanavond jullie laatste voorstelling mogen mee maken en ik was diep onder de indruk. Ik heb vanaf de eerste noten tot en met het "In your hands I command my spirit." met kippenvel en ademloos zitten luisteren. Wat een geweldig ballet, wat een fantastisch koor en wat een grote solisten!
Roel Brand

Wat hebben we genoten vrijdagavond in Veldhoven. Het was een indrukwekkende, professionele uitvoering in alle opzichten : de spelers, dansers, muzikanten, het decor, de kleding, het spel, de zang etc... We hebben deze musical ook gezien onder de productie van Joop van de Ende, wat jullie hebben laten zien is echt beter... maar dat heb je al meer kunnen lezen in het gastenboek. Ons advies is : neem geen afscheid van elkaar maar ga voor de grotere theaters, succes verzekerd! In ieder geval iedereen hartstikke bedankt voor deze geweldige avond. We beseffen dat ook vele mensen meegewerkt hebben aan deze musical die niet in de schijnwerpers staan.
Een groep van 14 fans

Geweldig indrukwekkend hoe deze musical door jullie wordt gebracht!! Joop van de Ende valt in het niet... Ik heb deze musical uitgevoerd gezien door verschillende gezelschappen maar vind jullie beslist de top. Zang, spel, kleding, decor, orkest - Alles echt top en professioneel! Proficiat en bedankt.
Loes Lamers

Klik hier om mijn ervaring van de busreis naar Tiel en een aansluitende voorstelling van Jesus Christ Superstar te lezen.
Anoniem

De tweede keer dat je een voorstelling ziet zou altijd tegenvallen... mooi niet! Net als in Veghel heb ik van iedere minuut intens genoten in Tiel. Dit doet geen enkel professioneel gezelschap jullie na. Wat een bevlogenheid en talenten! Stilletjes hoop ik op een voorstelling in de openlucht, 's avonds met als achtergrond een mooi verlicht gebouw…
Erik Mus

Om in de woorden van Wiek te praten; IK VOND HET GEWELDIG!! Hoewel ik helemaal niet van deze musical houd, heb ik toch 3x natte ogen gekregen, ik was helemaal onder de indruk! Petje af voor iedereen en ik wens jullie veel plezier en succes bij de laatste voorstellingen.
Hadewig van der Mee

Afgelopen woensdag voor de 2e keer geweest (eerst in Veghel) en ik zou nog wel "tig" keer willen komen kijken. Vanaf minuut 1 weer kippenvel. Wat een professionele uitvoering en wat een stemmen. De Nederlandse ("echte") uitvoering die we hebben gezien kon hier echt niet aan tippen Grote complimenten voor de hele cast maar vooral Judas. Wat 'n man.
Tonny

Gisteravond in Tiel jullie voorstelling gezien. Wat was dit genieten, ongekend mooi, indrukwekkend, wat een mooie stemmen, decor, alles het was in een woord subliem.
Carola en Stijn van Weerdenburg

Gisteravond in Tiel Jesus Christ Superstar gezien. Wat was dat geweldig zeg. Mijn complimenten, echt ontzettend goed en mooi. De stemmen, de muziek, de mensen, geweldig.
Mieke

Ik ben net terug van een FANTASTISCHE avond uit. De uitvoering van Jesus Christ Superstar was meer dan ik durfde hopen. Ik dacht naar een amateur toneelvereniging te gaan, maar al bij de eerste tonen van het (overigens geweldige orkest) dacht ik: ja, dit is het! Kreeg regelmatig kippenvel en dat wil wat zeggen voor iemand die de film JCS al wel 40x heeft gezien. Geweldige stemmen van vooral Judas, Jesus en Maria Magdalena. Dank jullie wel.
Nel Janssen

Zondag 29 maart in de Leest deze superuitvoering gezien! Nee, beleefd; het was ongelooflijk wat jullie daar lieten horen en zien. Een Van de Ende productie kan dat niet overtreffen. We hebben al heel veel musicals/rockopera's bezocht; maar nog geen enkele wist tot tranen te beroeren. Ga zo door en dan zien we jullie in de theaters van Tilburg . Daar horen jullie namelijk. Bedankt voor de intense avond van 29 maart.
Jeanne en Leon Brands

Ook ik vond het fantastisch
Jeroen de Laat

Als grote fan van Jesus Christ Sperstar, stond ik meteen op mijn rem toen ik aankondigingbord zag! Ik heb deze musical in 3 verschillende professionele uitvoeringen gezien en meerdere keren. DAAR DEDEN JULLIE ABSOLUUT NIET VOOR ONDER! Wat een kwaliteit, wat een stemmen, wat een acteertalent. Ik kon bijna niet geloven dat dit een amateurgezelschap is. Voor mij zijn jullie professionals. En ik heb weer enorm genoten van Jesus Christ. Het verhaal blijft ook ontroeren, want hoewel oud, is het toch hedendaags!
Loes van Unen

Gisteren in Etten-Leur geweest. Wat een fantastische voorstelling. Erg professioneel en een bijzonder goede cast. Ook de muziek had een treffende gelijkenis met het origineel. Ik ben vooral getroffen door Ruud van Overdijk (Judas). Wat een talent !! Hopelijk horen we nog veel meer van hem. Kortom: een fantastische productie!!
C. Kassels

Gisteren heb ik samen met mijn man de voorstelling gezien, in Etten-Leur. In een woord helemaal top! Het was van begin tot het einde genieten. Bedankt.
Miek

Hallo, gisteren ben ik samen met mijn moeder naar de voorstelling geweest in Etten Leur (theater De Nobelaer). Ik vond de show helemaal super. Ik wil ook even mijn complimenten maken aan de man die Judas speelde: geweldig mooi. Groetjes
Loretta

Gisteravond ben ik in de Nobelaer in Etten-Leur naar het stuk Jesus Christ Superstar geweest. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar desondanks zijn alle verwachtingen overtroffen. Ik vergat dat dit een amateurgezelschap was. Wat een professionaliteit in productie, regie, muziek, decor en cast. Ik heb genoten!
Esther

Gisteren in het Speelhuis hebben wij (3 meiden van 23) genoten van JCS. We zijn al jaren fan van de rockopera en kennen alle liedjes uit ons hoofd, dus we kun als ervaren luisteraars zeggen dat we ervan genoten hebben. Af en toe kregen we zelfs kippenvel, vooral bij de ouverture van Judas. De cast is ook geweldig, het toneelspel is goed en ook qua klankkleur zijn ze perfect gecast. Zelfs de accenten in de muziek waren bijna identiek aan de film. Ook complimenten aan de muzikale begeleiding die veelal solo bijna perfect speelden. Dat is zeker niet gemakkelijk voor een hoorn om alles zo precies en gevoelig te raken. We zijn overtuigd van jullie kwaliteiten en we zijn nog steeds aan het nagenieten.
Jolijn

Woensdagavond 18 maart naar het Speelhuis geweest. Het was de 80 km rijden meer dan waard. In twee woorden: "verbijsterend goed". Dit was geen amateurniveau, maar professioneel. Jullie hebben op ons een geweldige indruk gemaakt. Kippenvel en een traantje. Zonder iemand iets te kort te doen, zo'n mooie, warme Maria stem heb ik nog nooit gehoord. complimenten
Ton

Zittend op de eerste rij van De Kei genoten van de schitterende voorstelling van afgelopen zondag. Wat een werk zit hierin. De kleinste details zijn perfect uitgewerkt. En wat blijft iedereen goed in zijn rol ook al loopt er iets niet helemaal perfect of staat een ander in de schijnwerpers. En dat kruis, wat een vondst zo. Heel aangrijpend, dat driedimensionale beeld van Jesus, vastgenageld aan het kruis, 't blijft op mijn netvlies.
Mariëlle

Zondag 15 mei in de Blauwe Kei jullie voorstelling Jesus Christ Superstar gezien… Van het begin tot het eind tegen mijn tranen gevochten... van ontroering, van bewondering en van enthousiasme... Bravo... jullie zijn geweldig!
Bewonderaar

Afgelopen zondagmiddag zijn wij helemaal opgegaan in de emoties van Judas met al zijn vertwijfelingen en de keuze waar hij voor staat. Ook Jezus raakte ons heel erg. De scènes waar de hele groep bij aanwezig waren werkten erg versterkend en krachtig en het leek allemaal zo echt! Onze dochter vond de productie veel beter dan de film! Dit was onze 1e productie die we zagen van BMT, maar het smaakt naar meer. Succes met de overige voorstellingen!
Erik en Desirée Brugmans

Proficiat allemaal met een zeer goede voorstelling - met name Ruud van Overdijk als Judas - wat een performance. Jacques bedankt voor de uitnodiging! Ik zie je snel weer maar zeker volgend jaar in London! Zoals we hier zeggen: "break a leg" voor de rest van de uitvoeringen
Hugo

Geweldige productie, we waren zeer onder de indruk. Heel veel succes met jullie volgende voorstellingen.
Ruud, Ingrid, Rowin en Jens de Visser

Wat hebben wij genoten, zaterdag in Veghel! Zo zeer zelfs, dat we bij thuiskomst meteen kaartjes voor Tiel gereserveerd hebben. Allemaal hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.
Sandy en Erik

Nooit een liefhebber geweest van musicals of rock opera's. Tot afgelopen zaterdag in Veghel. Ik werd helemaal het verhaal ingezogen en vond het jammer dat het pauze werd! Vier keer met een brok in m'n keel gezeten en een hele mooie ervaring rijker. Wido: bedankt hiervoor! Voor Tiel meteen kaarten besteld.
Erik Mus

Gezien JCS zondag Blauwe Kei. Grandioos zoals het BMT deze tijdloze rockopera heeft weten neer te zetten. Kwaliteit en passie hadden de boventoon, verwondering en ontroering was de wisselwerking. Jullie mogen met recht trots zijn! Heel veel succes en plezier met de komende uitvoeringen. Glenn, je hebt me echt geraakt, wat een progressie! (met een kleine dank aan Dries).
Alexander Loeffen

Ontroerd waren we door de mooie vertolking van Jesus Christ Superstar. Het publiek in Veghel voelde feilloos de emoties aan... Complimenten aan iedereen die er aan heeft meegewerkt!
familie Kocken

Wij zijn gisteravond naar de voorstelling geweest. Veel was voor ons herkenbaar, we hebben hier in Sint Oedenrode immers 3 jaar geleden ook "iets" gedaan met JCS... Ik was vooral zeer te spreken over Judas, mooi toneelspel, en goede zang. Complimenten aan jullie allemaal
John van Kuijk

Mooie productie. We hebben genoten. Jammer dat de muzikanten niet voor het voetlicht kwamen op het einde. Zij leverden ook een topprestatie!
Peter van den Berg

Net terug van jullie uitvoering in Veghel. WOW! Als fervent Jesus Christ fan van het eerste uur kunnen we gerust zeggen dat jullie onze verwachtingen overtroffen hebben. Grandioos! We wensen jullie heel veel succes en vooral plezier met de rest van de serie.
Noud en Yvonne

Veel bewondering voor de cast, en met name voor onze Maria (Petra). Veel succes en tot in Etten Leur.
Roland & Marieke

Afgelopen zaterdag de voorstelling in Oss. Bijgewoond. In 1 woord fantastisch om met zo'n grote groep vrijwilligers een dergelijke productie op de planken te zetten. Veel succes met het vervolg. 1 april komen wij weer in Tiel kijken en dan zullen wij ons zeker niet vervelen.
Els en Henk de Klein (ouders van Wido)

Echt enorm genoten - superlatieven te kort om te beschrijven hoe prachtig ik de productie vond. Aanleiding om te gaan was Ger Savelkoul, maar ik was misschien nog wel meer onder de indruk van de performance van Ruud van Overdijk. Rillingen.
Marileen

Just wanted to pay you all a big compliment on a super production. Had a really enjoyable evening and it was nice to take a 'back seat' and watch you all. Success with the rest of the tour!
Shirley van Eck

Net terug van jullie geweldige première...Jesus, wat heb ik genoten...de muziek, de klanken, visueel...het raakte me tot in mijn ziel...rillingen en siddering!! Prachtig!!! Complimenten aan elk van jullie!!!
Marianne Vissers 
Kruis-4.jpg

Jesus Christ Superstar


Jesus Christ Superstar


 

2009-06-22 - jcs - diverse uitvoeringen - 017.jpg

Foto's


Foto's